Op zoek naar wat je echt wilt: Tips voor starters

Je hebt zojuist je technische studie afgerond en de wereld ligt aan je voeten. Tientallen bedrijven en organisaties proberen je naar binnen te lokken met de mooiste aanbiedingen. Maar wat als je niet precies kunt vinden wat je eigenlijk zoekt? Of als je iets heel anders wilt gaan doen dan een technische functie?

Je bent niet de enige die hiermee zit. Misschien interessant om eens te kijken hoe andere mensen hiermee omgaan. Lees hieronder de top 4 van meest voorkomende reacties op ditzelfde probleem:

  1. Drie maanden door India reizen: Oké, het klinkt behoorlijk magisch – ronddwalen tussen tempels, kruidige gerechten proberen en hopen dat het universum je het antwoord influistert. Maar laten we eerlijk zijn, dit is meer sprookje dan strategie. Het zal zeker verrijkend zijn, maar het zal je niet altijd het carrièrepad onthullen dat je zoekt. Redelijk grote kans dat je thuiskomt met het idee om een food truck te beginnen.
  2. De eerste de beste baan aannemen die leuk lijkt: Why not? Als het niet bevalt, dan ga je toch ergens ander werken? Klinkt verleidelijk, maar voor je op die ‘sollicitatie verzenden’-knop drukt, denk even na. Je kunt inderdaad altijd opzeggen, maar voortdurend van baan wisselen is niet alleen vermoeiend en tijdrovend, het levert niet perse op wat je zoekt en staat ook niet zo fraai op je CV.
  3. Met mensen praten over wat je zoekt: Hier komen we bij het goede spul. Praten met mensen die je kent en die iets kunnen vertellen over de beroepen die je interesseren geeft je waardevolle inzichten en helpt je om je gedachten te ordenen. Een gesprek met Technetium kan daar prima onderdeel van zijn. Technetium kent veel bedrijven en weet wat je allemaal kunt doen met een technisch diploma. En dat is heel veel meer dan je denkt!
  4. Overweeg een traineeship: Ook een heel goed plan! Een traineeship biedt je een gestructureerde leeromgeving waarin je kunt groeien en ontdekken welke banen bij je passen. Bij Technetium hebben we traineeship vacatures die je de kans geven om je vaardigheden en interesses te verkennen in een professionele setting. Lees meer over traineeships via Technetium.

Schrijf je in bij Technetium of neem contact op met Jurgen Altena als je eens wilt doorpraten over jouw ideeën of plannen.

Veel succes met je zoektocht. En mocht je toch besluiten om je technische diploma aan de wilgen te hangen en een food truck te beginnen, dan komen we graag een hapje eten!


Share:

Nieuws