Tips and Tricks: cv

Als je gaat solliciteren heb je één ding zeker nodig: een cv. In een cv staan je werkervaring en diploma’s op een rij. Samen met persoonlijke informatie, zoals hobby’s en skills. Een recruiter kijkt vaak eerst naar je cv voordat hij je sollicitatiebrief leest. Het doel van een cv is dus om een werkgever snel een goed overzicht te geven over wat jij allemaal in je mars hebt. Maar hoe maak je een CV en wat moet er in staan, of juist niet? Technetium heeft het allemaal voor je op een rijtje gezet.

Wat moet er in een cv?
Een cv bevat de volgende onderdelen:
Je contactgegevens
Een stukje over jezelf
Je werkervaring
Opleidingen
Kennis en vaardigheden

Je contactgegevens
Denk even goed na voor je klakkeloos je gegevens noteert. Want dit is een alinea waar je meteen al een verschil kunt maken. Heb jij je rijbewijs? Zet het erbij. Heb je een eigen website of online portfolio dat relevant is voor de baan? Zet het er in! In ieder geval belangrijk zijn:
je voor- en achternaam
je adres
je geboortedatum
je telefoonnummer
je e-mailadres

Een stukje over jezelf
Wil je je cv er uit laten springen? Zet een kort, persoonlijk stukje over jezelf erin. Het is even wat werk. Want je moet jezelf voorstellen zonder dat je je sollicitatiebrief kopieert en clichés gebruikt? Maar hierdoor wordt je cv meer dan alleen een papiertje met wat je allemaal kunt.

Je werkervaring
Wat is het eerste waar een werkgever of recruiter naar kijkt? Naar relevante werkervaring. Prop je cv dus niet vol met bijbaantjes die je maar twee maanden volhield. Maar zet er banen op waar je meer aan hebt gehad dan alleen maar snel geld verdienen. Als je er ook nog bij vermeld wat jouw taken waren en de banen in volgorde van heden naar verleden zet, ben je lekker bezig!

Opleidingen
De diploma’s verdienen een mooie plek op je cv. Zet ook deze weer van heden naar verleden en begin met je middelbareschooldiploma. Heb je een interessante scriptie, minor of extra studieactiviteiten gedaan? Zet ook deze er dan bij.

Kennis en vaardigheden
Wij raden het aan om je kennis en vaardigheden op je cv zetten. Maar laat algemene dingen, zoals kennis van Word, achterwege. Dat kan iedereen wel. Maak het onderscheidend. Noem bijvoorbeeld speciale vaardigheden die je onder de knie hebt of talen die goed van pas komen bij jouw toekomstige baan.

Heel veel succes bij het opstellen van je cv en vergeet je niet in te schrijven bij Technetium!

Share:

Nieuws

Afgestudeerd! En nu?

Heb je eindelijk je technische opleiding afgerond? Gefeliciteerd! Je kunt opgelucht adem halen en even achterover zitten om te relaxen. Maar daarna breekt er een